Tvilling Yndling Grævling Lydbog af Hella Joof

Lydbog indlæst af Hella Joof selv.

Hella Joof er elsket for sine film og bøger. I Tvilling Yndling Grævling – en selv(hjælps)biografi fortæller hun for første gang sin samlede historie. Bogen er blevet en gribende, morsom, ærlig og skarp beretning om, hvem Hella Joof er, hvad hun er rundet af, og hvordan hun håndterer livet. Med forfatterens egne ord.

Dette er en selv(hjælps)biografi. Her kan du blandt andet læse om, hvordan man ikke skal gøre, og hvad man skal prøve at undgå at rode sig ud i inden for parforhold, familie, økonomi, selvbedrag, sex og kroppen generelt.

Og jeg ved, hvad jeg taler om. I snart 58 år har jeg nemlig bedrevet en del grundforskning – det vil sige, jeg har stået lige i bulls eye, når folk tæt på mig har begået fejl. Og jeg har selv begået et Atlanterhav af fejl. Både fuld og ædru. Både glad og trist. Både gift og skilt. Både tyk og tynd. Både med og uden tøj.

Jeg er gået ind i mange døre, og hver gang jeg er kommet til en uoverstigelig mur, har jeg taget tilløb og braget panden ind i den, i stedet for at benytte den lille grønne, ulåste låge nede i venstre hjørne, men den havde jeg ikke set. Så nu har jeg dels en bule i panden, dels opsamlet en masse brugbart materiale om livet og sorteret det i bunker og skrevet det ned. Jeg tænker nemlig, at det vil være synd, hvis det går til spilde, for måske er der noget af det, du kan bruge. Og ellers beklager jeg. Sæt dig, det bli’r langt.

Kærligst, Hella

Tvilling Yndling Grævling som lydbog er jo som bekendt skrevet af Hella Joof. Denne version af bogen bliver læst op på dansk, og det er Hella Joof, der står for at læse den op for dig. Der er mange kategorier af bøger hos Chapter, men denne falder ind under kategorien Biografi, Andre Biografier og Biografiske Romaner, og det er det populære forlag Politikens Forlag, der har været med til at udgive bogen i 2020. Som lydbog har Tvilling Yndling Grævling en spilletid på 6 timer og 6 minutter.

Sådan lytter du gratis til Tvilling Yndling Grævling lydbogen

Du kan lytte til Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof helt gratis om få minutter, hvis du vælger at tilmelde dig Chapter og få din gratis prøveperiode inde hos dem. Chapter er en rigtig god og brugervenlig app, der gør det muligt for dig at lytte til bl.a. Tvilling Yndling Grævling som lydbog af Hella Joof, uanset hvor du befinder dig. Du kan hente appen ned på din mobil eller tablet, og så kan du ellers bare lytte til Tvilling Yndling Grævling eller en af de 100.000 andre lydbøger, som du finder inde i deres univers. Det er meget let at komme i gang med, og det er som sagt gratis at få en prøveperiode og dermed at lytte til Tvilling Yndling Grævling allerede om få minutter.

Det siger anmelderne om Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof

Når en bog udkommer, er der jo som regel minimum en anmelder eller to, der lige giver sit besyv med. Tvilling Yndling Grævling har også fået et par ord med på vejen, og herunder kan du læse lidt om, hvad anmelderne har haft at sige om Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof, da den udkom tilbage i 2020 på forlaget Politikens Forlag. Du skal selvfølgelig også have mulighed for at komme med din egen mening om bogen, og du skal ikke altid lægge for meget i anmeldeldernes ord, da du jo let kan være rygende uenig. Men er du nysgerrig, kan du læse et udpluk af et par anmeldelser af Tvilling Yndling Grævling skrevet af Hella Joof her.

Og nu er hun tilmed bogaktuel med »Tvilling, yndling, grævling«. Nej, Hella Joof hviler ikke på laurbærrene. Bogen kaldes en selv(hjælps)biografi, og dens fokus er da også dobbelt: Dels, hvad der er sket i hendes liv, dels hvad hun lærte af det.
Nøgleord er ydmyghed, styrke og let gang på jorden: »Vi må aldrig glemme, at succes ikke er, hvem man er. Ligesom fiasko heller ikke er det. Det er bare ydre omstændigheder«, »Vil du gerne være glad og lykkelig? Så beslut dig for ikke længere at sabotere dit liv«, »Heldet følger den ubekymrede. Ikke den ligeglade. Ikke den uvederhæftige. Men den ubekymrede«.

Læs hele anmeldelsen hos Berlingske

Et sted skriver Hella Joof, at hun er midt i succesen – i sin tid som håndboldtalent, men i det hele taget som skuespiller, instruktør, etc. – har haft en tilbøjelighed til at »brænde hele lortet ned« med en kikset eller upræcis aflevering, en replik eller kronik.
Et sted skriver Joof, at bogen ikke skal være politisk, men at hun er liberalist og først og sidst mener, at lykken beror på selvhjælp. Senere tager hun afstand fra de kulturradikale, som hun stræbte efter – uden at hun ud over ydre symboler gør klart, hvad hun egentlig mener med betegnelsen og tankegangen bag denne historiske strømning.

Læs hele anmeldelsen hos Information

Andre værker fra Hella Joof

V3: Nu skal du jo i gang med at lytte til Tvilling Yndling Grævling skrevet af Hella Joof. Er du rigtig glad for at lytte til denne bog, kan det jo være, at du også har lyst til at kaste dig over nogle af de andre bøger, som Hella Joof har udgivet. Herunder kan du se en liste over de bøger, som der også er skrevet af Hella Joof, og så kan du jo altid kaste dig over en af dem, når du er færdig med at lytte til Tvilling Yndling Grævling lydbogen. Har Hella Joof ikke skrevet andre bøger end Tvilling Yndling Grævling, vil listen bare forblive tom, indtil der forhåbentligt bliver udgivet nye værker fra Hella Joof. Med en gratis prøveperiode hos Chapter er du godt i gang med at lytte til lydbøger som Tvilling Yndling Grævling uden binding eller forpligtelser.

  • Hjemmehjælperen Ramona
  • Dage med mildhed, modighed og mirakler
  • Papmaché-reglen

Kan du lide Tvilling Yndling Grævling? Find mange flere bøger på Chapter

Ender du med at elske Tvilling Yndling Grævling skrevet af Hella Joof i 2020, kan det være, at du skal prøve nogle flere bøger inde hos Chapter. Du kan oprette din gratis prøveperiode i dag og tjekke deres enorme udvalg af over 100.000 titler ud. Foruden Hella Joof, er der mange andre gode oplæsere derinde, og hvis du er glad for at lytte til Hella Joof i Tvilling Yndling Grævling, kan du jo også søge efter Hella Joof i deres arkiv og finde frem til alle de bøger, som Hella Joof har indtalt. Det er en rigtig god måde til at finde frem til flere bøger læst op af den samme person. Det betyder jo meget, hvem der læser op, og når du har fundet en god oplæser, kan det være en god idé at finde flere bøger indtalt af den samme.

Få adgang til Tvilling Yndling Grævling lydbogen og 100.000 andre bøger

Har du ikke plads til at have 100.000 bøger skrevet af bl.a. Hella Joof og andre forfattere hjemme på din bogreol? I så fald kan du få adgang til Tvilling Yndling Grævling og over 100.000 andre bøger i din Chapter app. Du kan starte ud med at prøve den gratis, og hvis den så er noget for dig, koster den kun fra 69 kroner om måneden at have adgang til. Så kan du bl.a. finde andre bøger læst op af Hella Joof eller finde andre titler fra Politikens Forlag, som du kan kaste dig over. Det er en sand verden af eventyr, du åbner op for, hvis du kommer i gang med at bruge Chapter.